De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 47: Marco Heijne

De theatrale fanfarepunkband De Kift bestaat in 2013 25 jaar, en in deze editie is zanger/muzikant en zakelijk leider Marco Heijne te gast in de podcastserie De platenkast van… Een uitzending waar in de rijke geschiedenis van De Kift gedoken wordt, maar ook de muzikale wortels van de band en Marco Heijne zelf blootgelegd worden. Met muziek van onder meer The Revenge of the Carrots (waar Marco drumde) en Svätsox (waar De Kift-voorman Ferry gitaarde). Vol Oorwormerpunk en dier Schotse evenknie.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Jubileumtour De Kift

Marco Heijne zingt en speelt o.a. hakkebord en steeldrum bij de Zaanse theatrale fanfarepunkgroep De Kift. De groep, opgericht in 1988 door zijn broer Ferry Heijne, viert in 2013 zijn 25-jarig jubileum met de jubileumtour A-PO-CA-LYP-TISCH.

Industriële punk

Begin jaren ’90 startte ook Marco zijn eigen band, The Revenge of the Carrots, een industrial punkband waar hij voornamelijk het slagwerk verzorgde. In 1993 maakte hij nota bene via een stage bij een platenmaatschappij zijn opwachting bij De Kift, en wel als tourmanager. In die hoedanigheid verzorgde hij de tour van de in ’93 verschenen tweede plaat Krankenhaus. Het platenlabel ging failliet, en dus ook Marco’s werk als tourmanager staakte.

Terugkeer naar De Kift

Bij de uitgave van Gaaphonger ging hij weer aan de slag voor de band, dit keer als zakelijk leider. Nog veel later, bij het vertrek van één van de muzikanten, werd hij gevraagd om onder meer de koorzang te verzorgen. Dit bleek zo goed te bevallen dat hij nog altijd één van de vaste bandleden is. In deze editie veel muziek uit de Britse en Wormerveerse punkscene. Daarnaast passeren ook enkele bands de revue met welke De Kift in het verleden heeft samengewerkt en soms nu nog steeds samenwerkt.

Voor meer informatie over De Kift en de jubileumtour ‘A-PO-CA-LYP-TISCH: www.dekift.nl