De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 21: Erwin van der Laan

Erwin van der Laan naast drummer nu ook enkele jaren betrokken als boeker en organisator bij de doehetzelf-concertreeks ‘Pollination‘. Erwin van der Laan organiseert met een aantal bevriende muzikanten wekelijks optredens van muzikanten uit buiten- en binnenland op diverse locaties, voornamelijk in Utrecht. Daarnaast is er jaarlijks Festival De Bestuiving, in 2012 vindt dat festival plaats in Utrecht (dB’s) en Castricum (De Bakkerij). Kenmerkend voor de programmering is dat die opgebouwd is uit zeer diverse genres die aan bod komen. Ze programmeren reggae naast folk, maar postrock naast elektronische muziek. Het festival ademt ook hun ‘doe-het-samen’-insteek. Er zijn plannen om het in de toekomst verder uit te bouwen.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Neue Welle tot Stonerrock

De liefde voor de muziek gaat voor Erwin van der Laan zoals gezegd verder dan het alleen organiseren en mogelijk maken. Erwin van der Laan is ook drummer bij diverse bands. Hij speelt bij bij bands als Container (speelt o.a. stonerrock) en Staatseinde (elektrorock/Neue Niederländische Welle). Daarnaast speelt hij sinds april 2012 een periode bij de Amsterdamse alternatieve rockband Labasheeda. In 2013 sluit Erwin van der Laan zich als aan bij de Utrechter industrial elektrobluesrockband Under My Boots, waar hij drumpads en samples combineert met ‘analoog’ slagwerk. Met deze band bereikte hij onder andere de finale van de comptetitie BandClash in 2013.

I Wish I Knew

Voordat Erwin van der Laan zijn opwachting maakt bij Container en Staatseinde speelt hij al jaren in diverse groepen. Zelf kijkt hij nog altijd met veel plezier/trots terug op de periode dat hij het slagwerk verzorgt in de band ‘I Wish I Knew’. Ofschoon de livereputatie veelbelovend is, valt de band vlak voor het verschijnen van de eerste langspeler uiteen. In deze editie met Erwin van der Laan komt een track van dat nooit verschenen album voorbij.

Container – Mountains of Gaia

Op 26 maart 2017 verschijnt de langverwachte langspeler van Container, de stonerrockformatie waar Erwin van der Laan deel van uitmaakt. De plaat verschijnt zowel in digitaal formaat als op vinyl. Op de plaat laat de band aantrekkelijk slepende en schurende nummers horen. De stem van zanger Daan sluit daar naadloos (maar niet zonder rafel) op aan.