De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 66: Cedric Muyres

Cedric Muyres is een echte regelaar. Toen zijn toenmalige punkrockband Go Ape! in 2003 een langspeler uit wilde brengen, was het voor hem dan ook logisch dat dat op een eigen label zou worden uitgebracht. Half december werd de cd, Picture Beautiful, ten doop gehouden onder de vlag van het eigen label Snowstar Records. De band stopte na zo’n 100 shows in 2006 met touren, maar het label leeft, onder aanvoering van Cedric Muyres, nog altijd voort. Al is het niet meer de Limburgse punkrock en metal dat de klok slaat. Vanaf 2008 maakt de indiepop en americana hun opwachting in de stal van Snowstar met Grapes of Grain en The Subhuman. De stal van Snowstar Records omvat tegenwoordig zo’n 11 artiesten/bands, waaronder I Am Oak, Broeder Dieleman, Town of Saints en Kim Janssen. Naast platenbaas is Cedric Muyres ook manager van een aantal formaties, zoals poprockgroep Kensington en danceformatie Nobody Beats The Drum.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Jubileumfeest tienjarig bestaan Snowstar Records

Inmiddels is het alweer tien jaar geleden dat Snowstar Records het levenslicht zag. Op 13 december organiseert Snowstar een jubileumfeest in Tivoli Oudegracht in Utrecht. Onder meer Town of Saints, Herrek, I Am Oak en broeder Dieleman betreden het podium. I Am Oak presenteert er het nieuwe album dat in januari 2014 uit zal komen. Verder zal er een bijzonder kleinschalige luistersessie gehouden worden, voorafgaand aan het Snowstar-feest. Het gaat om een sessie voor twee keer twintig man publiek, van het nieuwe project van Stefan Breuer (bassist bij I Am Oak). Met The World Of Dust, de opvolger van The Subhuman komt hij met een plaat vol progressieve popmuziek, getiteld Bhava. Bhava wordt uitgebracht met een mooi vormgegeven boek in een oplage van maar 200 stuks. En als dat nog niet exclusief genoeg is, wordt de luistersessie gehouden in een verborgen ruimte in Tivoli Oudegracht, waar normaal gesproken niemand komt.

Broeder Dieleman en Town of Saints

Het label van Cedric Muyres begint goed op stoom te komen. Met de recentste toevoegingen van onder andere broeder Dieleman en Town of Saints lijkt het een mooie toekomst te gaan worden voor Snowstar Records. Maar dat zou natuurlijk geen toekomst zijn als niet gewoon thuis lekker plaatjes kunnen worden gedraaid. Wat dat aangaat in deze uitzending alvast een schot voor de boeg met deze dwarsdoorsnede van de platenkast van… Cedric Muyres.

Verwante gasten in De platenkast van: Harmen Ridderbos (Town of Saints) |||