De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 23: Vincent Twigt

Vincent Twigt speelt contrabas en gitaar, en componeert en arrangeert muziek voor film en theater. Twigt studeert tot 2011 Sound Design en Compositie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Hilversum en rondt in dat jaar de master in compositie af. Sindsdien heeft hij voor diverse (animatie-)films en theaterstukken de muziek verzorgd en heeft bij een aantal van die stukken de muziek ook live op podium uitgevoerd.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Zoektocht naar een eigen geluid

Voordat Vincent Twigt zijn eerste producties verzorgt voor film en theater, werkt hij lang aan het ontwikkelen van zijn eigen stijl. Vincent Twigt slijt vele uren werkend achter de computer, dan nog bij het schrijven en produceren van zijn eigen muziek. Al schrijvende is Twigt op zoek naar een eigen geluid: hoe zet ik een beeld of sfeer om in een muzikale beleving? In zijn eigen werk ligt de nadruk op de elektronische muziek.

Overstap naar theaterwerk

Om zich volledig te kunnen richten op het effect dat (elementen in de) muziek kan hebben op de beleving van de luisteraar besluit Vincent Twigt zich aan te melden voor een opleiding aan het conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De nadruk is, mede door zijn studie aan de HKU komen te liggen op een meer theatrale vorm van muziek. Het brandpunt komt sterker te liggen op de livemuziek: zo speelt Vincent tegenwoordig ook live gitaar en contrabas bij theatervoorstellingen. Een impressie van het werk van Vincent is te horen in fragmenten die hij op zijn Soundcloud heeft gezet.

Meer lezen en luisteren

Meer informatie over het werk van Vincent Twigt is te vinden op zijn eigen website. Daar is ook meer te vinden over het werk dat hij na vanaf 2013 heeft geproduceerd.