De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 44: Simon Flim

Simon Flim is de bassist en drummer van Lazarus Revival, maar heeft als drummer ook de reggae in de stokken: zo drumt hij bij de Utrechtse reggaegroep Independant Intavenshan. Vanuit zijn passie voor muziek is hij ook één van de drijvende krachten achter ‘doe-het-samen’-concertorganisatie Pollination, die beginnende en opkomende bands een podium biedt voor live-optredens. Van singer/songwriter tot postrock, van 8-bit tot reggae. Daarnaast draait hij graag plaatjes als DJ Gullit.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Artistieke kruisbestuiving

In deze uitzending komen veel bands uit de Pollinationstal voorbij. Tussendoor spreekt Simon Flim over over zijn betrokkenheid bij de organisatie en zijn eigen muzikale wortels. Pollination organiseert vooral in de stad Utrecht veel concerten in de zalen van ACU en dB’s. Hiervoor nodigen ze zowel internationale artiesten uit, die ze bij hun avonden samen laten optreden met Nederlandse artiesten. Op die manier trachten ze kruisbestuiving tot stand te laten komen.

De EP Do the Right

Ook voor wat betreft zijn bands is er nieuws te melden. In het gesprek spreekt hij over het dit jaar te verschijnen album van Independant Intavenshan. Van dit nieuwe album krijgen we alvast een voorproefje te horen. Het album verschijnt in 2013 uiteindelijk als EP met zes nummers: Do the Right. De nummers op deze EP zijn allen uit de koker van zanger Ozzie D komen rollen

Na de podcast-opname: Rub A Dub Emergency

In 2017 verschijnt de langverwachte opvolger van de EP Do the Right van Independant Intavenshan: Rub A Dub Emergency. Meer dan de eerste EP is dit het product van de gehele band. Hoewel ook hier Ozzie D de teksten voor zijn rekening heeft genomen.