De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 72: Secret Rendezvous

In deze “dubbele” De platenkast van zijn Sietske Morsch en Remi Lauw Tjoan Nio te gast. Ze vormen de spil waar de band Secret Rendezvous om draait. Naast Sietske Morsch op zang en Remi Lauw (gitaar, synthesizers, productie) zijn dat vooral Yori Olijslagers op slagwerk en Ricardo Lekatompessy op basgitaar. Samen scheppen ze heel eigen geluid, een vrijzinnige mix van soul/r&b en elektronica. Je zou het wellicht psychedelisch kunnen noemen, maar soulvol en vrij is het zeker. Een interview bij mooi weer, waar je als luisteraar ook deelgenoot van wordt omdat we de deur hebben opengezet. Schenk jezelf een witbiertje in en geniet van de verhalen en muziek van Secret Rendezvous’ Sietske Morsch en Remi Lauw!

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Talkin’ Loud

Secret Rendezvous wordt niet van de ene op de andere dag gevormd. Sietske Morsch en Remi Lauw ontmoeten elkaar op het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Remi speelt in een lokaal wat gitaar als Sietske binnenloopt. Ze hoort Remi spelen en merkt direct dat de tekst waar zij al enkele tijd mee rondloopt vrijwel naadloos aansluit op wat hij daar te berde brengt. Daar is de kiem gelegd voor wat later Secret Rendezvous zou worden: Talking Loud. Als Talking Loud nemen Sietske en Remi de EP Come A Little Bit Closer (2007) op, waarop ook bijdragen van Emiel van Rijthoven (toetsen), Salle de Jonge (drums) en DJ Vindictiv (skretsj) te horen zijn.

Secret Rendezvous

Sietske verzorgt in die tijd al veel steunzang voor diverse artiesten. Dat zij samen muziek gaan maken kan niet uitblijven. Ze vormen in de loop der jaren diverse bandjes, vooral meer in de richting soul en jazz. In 2010 besluiten ze zich uitsluitend te richten op hun eigen muzikale pad, dat ze bewandelen door geregeld samen te komen, te schrijven, te spelen en op te nemen. In 2011 verschijnt na dit lange zoeken naar de juiste vorm het debuut Paint The Town Red in Europa en Japan. De plaat wordt gevolgd door enkele singles, die niet onopgemerkt blijven. Diverse blogs en radiostations pikken de muziek op en het touren kan beginnen. In 2013 brengen op hun eigen label Sonic Galore ze een EP met enkele remixes uit van materiaal van het debuut, vergezeld van enkele nieuwe nummers (waaronder de single Digital Revolution).

2014: Raise Your Flag

Het wachten is nog even op de tweede plaat van Secret Rendezvous. Als zoethoudertje komt in februari het frisse en opbeurende Raise Your Flag. Daarmee lijkt de groep niet aan kracht te hebben ingeboet. De daarop volgende tijd staat in het teken van veel tryouts van nieuw materiaal en een promotietour voor de single. Dit brengt hen onder andere weer bij Radio 1 en 6. De nieuwe plaat staat in de planning voor 2015.

Sonic Galore

Naast Secret Rendezvous richten Remi Lauw en Sietske Morsch zich ook op andere projecten. Daarbij werken ze veel samen met bevriende muzikanten uit Belgiƫ (Remi is van oorsprong Zeeuw) en Nederland. Ze organiseren twee keer het strandfestival Off the Richter Fest, waar diverse (inter)nationale acts pal aan het Noordzeestrand spelen. Ook brengen ze op hun label Sonic Galore een speciale Valentijnsmixtape uit, met muziek voor de haters (sour) en de liefhebbers van Valentijnsdag. Nog altijd te checken op de Soundcloud van Sonic Galore.
In 2015 wordt de band door hun single Homie. Lover. Friend. opgepikt door zenders als Radio 3FM. Meer informatie over Secret Rendezvous vind je op Facebook en natuurlijk hun eigen website.