De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 24: Martine Bond

In deze editie van De platenkast van is Martine Bond te gast, zangeres, gitariste en (zo nu en dan) toetseniste. Van huis uit speelt ze dwarsfluit en contrabas, maar na de kennismaking met de muziek van Beth Hart en Nick Drake besluit ze in navolging van hen de gitaar op te pakken. Niet zonder gevolg. In 2006 werd haar debuutalbum Bittersweet Love vol lof ontvangen. Ze zong en speelde het nummer ‘Heartbeat’ voor een reclame van AllSecur, waarmee ze een bescheiden hit heeft. Haar leven komt even tot stilstand als haar moeder overlijdt. Ook haar muzikale carrière, die dan goed en wel op gang is gekomen, wordt een halt toegeroepen. Als de jaren voorbijgaan, begint het opnieuw te kriebelen. Ze werkt veel samen met andere artiesten. Tijdens jamsessies in Amsterdam bijvoorbeeld met Katty Heath, met wie ze een bijzondere klik heeft. Maar ook met dorpsgenoten Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witter van 3JS. Met deze artiesten staat ze een aantal maal op het podium. Jaap Kwakman en Jan Dulles zijn ook te horen op de cd Bittersweet Love. In 2012 begint ze aan haar langverwachte tweede langspeler, die uiteindelijk de titel ‘Love Hate Fate’ mee zal krijgen.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Love Hate Fate

Gedragen door de muziek herpakt Martine Bond zichzelf en begint ook solo weer aan de weg te timmeren. De opnames van de eerder genoemde langspeler Love Hate Fate liggen op het moment van opnemen nog op de planken. Vooralsnog ligt de focus nog vooral op de repetities met de nieuwe band van Martine Bond. Die bestaat onder andere uit gitarist Frank Burks (ex-Lilian Hak, Karin Bloemen), bassist Jurre Hogervorst (Arthur Umbgrove, Lenny Kuhr) en slagwerker/percussionist Arie den Boer (speelde o.a. bij/met Carel Kraayenhof en Frans Bauer).

Niets aan het toeval overgelaten

Voor het album werkt ze samen met Tom Dijkman, die mede tekent voor de productie van de plaat. Ook dance-producer en DJ Rick Snel en haar vrienden van 3JS helpen bij de opnames. De mixage van het album is in handen van de Britse producer en Grammy Award-winnaar Alan Branch. Een team dat garant kan staan voor een puntige, pakkende popplaat. Met het harde werken van Martine Bond met haar band komt het uiteindelijk ook tot die sterke plaat. Love Hate Fate verschijnt in 2014. De presentatie vindt plaats in een volgepakt Pius X te Volendam.

Over deze podcast

De eerste 28 edities van deze podcastreeks (een enkele nieuwe opname daargelaten) zijn oorspronkelijk te horen geweest op het internetstation Radio 501. In oktober 2012 was Martine Bond te gast in de live-uitzending van het radioprogramma De platenkast van… op de zender, waar deze serie tot eind 2012 te horen is. Helaas is het toen misgegaan met de opnames van de liveshow, waardoor de uitzending met Martine Bond niet nog eens geluisterd kon worden. Vandaar dat we het in april 2013 nog eens dunnetjes overdoen voor de podcastserie. En met het nieuwe album ‘Love Hate Fate’ dat dan op de rol staat voor Martine Bond is daar ook genoeg reden toe.

Meer informatie over het nieuwe album van Martine Bond, het tourschema en andere nieuwtjes rondom de zangeres is na te lezen op de website van Martine Bond.