De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 67: Bart Hoevenaars

Bart Hoevenaars is een zanger-gitarist uit Rotterdam. Na jaren intensief te hebben getourd met zijn voormalige rockband Mono, werkt hij in de loop der jaren zijn soloproject ‘Sir Ian‘ uit. In 2011 brengt hij zijn eerste album uit als Sir Ian: Apathology. Voor deze plaat neemt hij alles voor zijn rekening: van het inspelen van alle partijen tot de productie. Op zaterdag 18 januari 2014 verschijnt het tweede album van Sir Ian, Sir Ian II geheten. Deze plaat, opgenomen in de studio van zijn broer Jos Hoevenaars (o.a. The New Earth Group), bevat naast Bart Hoevenaars eigen gitaarspel en zang de bijdragen van diverse bevriende muzikanten. Veelal muzikanten met wie hij in de afgelopen jaren (soms intensief) mee heeft samengewerkt.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Sir Ian II

Voor de opvolger van Apathology, Sir Ian II, schrijft Bart Hoevenaars wederom alle nummers. Voor de uitwerking ervan laat hij echter meer dan voorheen over aan andere muzikanten. Onder hen zijn toetsenist Mink Steekelenburg (Half Way Station), Cary Da Costa (voormalig lid van El Pino & The Volunteers) op lapsteel, Auke Triesschijn (Mark Lotterman) op alt-viool en Efe Erdem (Hipnotik Orchestra) op trombone. Een en ander resulteert in een prettige luisterplaat, met in totaal acht nummers waarop melancholie nog altijd de boventoon voert. Mede door de productie is het echter toch een veel lichtere plaat geworden dan zijn voorganger Apathology.

Fuck the Writer en theaterwerk

Het feit dat Bart Hoevenaars voor de opname van deze plaat de samenwerking heeft gezocht met andere muzikanten komt niet uit de lucht vallen. In de afgelopen jaren heeft Bart al intensief samengewerkt met andere muzikanten als Emil van Steenwijk (Fuck the Writer). Ook schrijft hij samen met zanger/gitarist/toetsenist Roald van Oosten (Caesar/Ghost Trucker) samen muziek voor het theater. En dat is nieuw voor Bart Hoevenaars, die in de tijd van Mono met compleet uitgewerkte nummers naar de oefenruimte ging.

De plaat Sir Ian II wordt geheel in eigen beheer uitgegeven en verschijnt ook op vinyl. Voor de vinyluitgave voerde Bart Hoevenaars een succesvolle Voordekunst-campagne. De plaat kan tot 18 januari nog via Voordekunst en de Sir Ian-bandcamp worden voorbesteld. Daarna ligt Sir Ian II bij de betere platen- en cd-speciaalzaak.

Verwante gasten in De platenkast van: Roald van Oosten (divers theaterwerk) |||