De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 29: Diederik Nomden

In deze editie van De platenkast van… is gitarist, toetsenist en zanger Diederik Nomden te gast. Diederik Nomden heeft jarenlang eigen liedjes opgepot. Oud-bandgenoot Jacco de Greeuw stimuleert hem iets te doen met deze nummers, die tot dan toe op de plank zijn blijven liggen. Diederik Nomden begint de band Royal Parks, waarmee hij de nummers verder uitwerkt en opneemt, daarbij bijgestaan door De Greeuw. Eind 2012 verschijnen de nummers op de eerste, titelloze plaat van Royal Parks bij Excelsior Recordings. Daarmee komt een langgekoesterde wens van Diederik Nomden in vervulling: een eigen plaat. ‘Alles dat nu volgt is een bonus,’ aldus Nomden.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Bij de opname van deze plaat, die aanvankelijk Ask My Mother zou gaan heten, krijgt de zanger/toetsenist/gitarist Diederik Nomden (naast oud-bandgenoot bij Johan Jacco de Greeuw) hulp van diverse muzikanten, die hij heeft leren kennen bij andere bands waar Diederik deel van uitmaakt (Awkward I), of deel van uit heeft gemaakt (Redivider, Daryll-Ann, Johan). Zo worden drums verzorgd door Guy Bours (Redivider, Eckhardt) en bespeelt David Corel (Alamo Race Track) de baspartijen. In het interview spreekt Diederik Nomden onder meer over de totstandkoming zijn debuut, waaronder ook het artwork.

Na 2012: Her Majesty

Na het verschijnen van de plaat van Royal Parks komt voor Diederik Nomden de nadruk echter meer en meer op andere bands en projecten te liggen. Er volgen wel optredens op diverse festivals en enkele clubs, er worden in de jaren die volgen ook nieuwe studiodagen geboekt om te werken aan de opvolger, maar over het algemeen raakt zijn solomateriaal uit beeld. Met gitarist en zanger Jelle Paulusma (Paulusma, Daryll-Ann), zanger-gitarist-toetsenist Bertolf Lentink en drummer-zanger Bauke Bakker (beiden bandlid van Bertolf), en bassist-zanger Dirk Schreuders vormt hij de projectband Her Majesty waarmee ze halverwege de jaren ’10 de plaat Déjà Vu en ander materiaal van de formatie Crosby, Stills, Nash & Young ten gehore brengen.

The Analogues

Ook waagt hij zich aan het materiaal van The Beatles met de succesvolle saluutgroep The Analogues, opgericht in 2014. Die bezetting van band bestaat uit bassist Bart van Poppel (Golden Earring, JP den Tex), gitarist Jac Bico (Loïs Lane, Beeswamp, B-Movie Orchestra), gitarist Jan van der Meij (Dopegezinde Gemeente en Bob Fosko) en drummer en oud-Tommy Hilfigertopman Fred Gehring. Met The Analogues staat Diederik Nomden 1 juni 2017 in de Ziggo Dome, waar de groep Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band integraal ten gehore zullen brengen.

Meer luisteren en lezen

De cd Royal Parks van Diederik Nomden is nog te verkrijgen in de betere platenzaak.
Voor meer informatie over de shows van The Analogues, zie daarvoor hun webstek. Dat geldt ook voor Her Majesty, de Crosby Stills Young and Nash-interpreteerders. In 2014 werkt Diederik Nomden ook mee aan de plaat Happy Hunting Ground van Yorick van Norden.