De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 40: William Bond

William Bond is zanger en toetsenist bij de Volendammer folkpopband AlascA. In 2013 wordt hun debuutalbum Actors & Liars uitgebracht in Groot-Brittannië door het label IRL. In april 2013 zal de band in het kader daarvan de eerste optredens verzorgen op de Britse eilanden.

Sla dit audiobestand in op jouw toestel: klik hieronder op Sla deze editie van de interviewserie in als podcast / audiobestand op jouw computer, mobiele telefoon of tablet

Britse volksmuziek

De band past in een grotere stroming van bands die de op Britse leest geschoeide volksmuziek weer nieuw leven in blazen, zoals British Sea Power en Mumford and Sons. Ook in hun woonplaats Volendam zijn ze niet de enige band die zich op dit genre toeleggen. De Volendamse band Dandelion kwam onlangs ook met het eerste materiaal naar buiten. William Bond is ook bezig met het schrijven aan eigen materiaal. Instrumentale pianomuziek, waarmee hij naar verwachting in 2013 de studio in gaat.

Opvolger Actors & Liars

Na een succesvolle tournee met het debuut op zak, gaat de band opnieuw de studio in. Ditmaal voor een album waarin countrymuziek de boventoon voert. Op de plaat komen, naar eigen zeggen, Marty McFly, country en Shakespeare samen. De laatste in de vorm van het nummer I Cried To Dream Again, waarvoor gebruik is gemaakt van Shakespeares teksten. Uit zijn toneelstuk ‘The Tempest’, om precies te zijn. De plaat verschijnt in 2015 op zowel CD als vinyl bij het eigen label van de band, King Forward Records. Na het verschijnen van de plaat verlaat William Bond de groep om zich te richten op eigen muzikale activiteiten.

Over deze podcast

In deze uitzending diept William Bond voornamelijk zijn eigen muzikale voorkeuren uit. Dit is niet alleen de folkpop die we van AlascA gewend zijn. Hij luistert net zo lief elektronische muziek als die van Global Communications of de reggae van The Lions. Toch zien we de liefde voor goede liedsmeden terug in zijn lijst, met LOVE, Nick Drake en Crosby Stills & Nash.