De platenkast van…

Podcast- en artikelenreeks met interviews over en met muziek (2013-2016)

Editie 7: Carel Brouwers

Carel Brouwers is zanger bij de Hoornse popgroep DOG, die in 2012 de EP ‘Dog‘ uitbrengt. Van de EP verschijnen in dat jaar de singles All You Need Is Sex en Our Love Will Never Die. Met name de eerste single levert wat succes op. Na 2012 richt Carel Brouwers zich op zijn eerste soloplaat. De CD ‘Attic Of My Mind’ verschijnt in 2014 in eigen beheer.

De editie met gitarist, pianist en zanger Carel Brouwers als gast is opgenomen op 5 juli 2012 in de studio van Radio 501. In augustus 2017 verschijnt de aflevering opnieuw online. Ditmaal als podcast.

DOG

Voor de EP ‘Dog’, die eind 2011 verschijnt, werkt de band van zanger-toetsenist Carel Brouwers samen met producer Sven Figee (Sven Hammond Soul). Samen streven ze naar een typisch jaren tachtig-geluid met een hedendaagse insteek. Op de EP staan in totaal vier nummers van de groep. DOG speelt onder andere op de Hoornse Stadsfeesten en het popfestival Pop@Park in 2012.

Attic of My Mind

Na het uiteengaan van de band DOG richt Carel Brouwers zich op solomateriaal. Hoewel hij vanaf zijn tienerjaren al nummers schrijft zal dit de eerste maal zijn dat hij het niet voor een band schrijft. Bij het schrijven van acht van de 10 nummers werkt hij samen met gitarist Benno Lagerwey. Lagerwey is een van de muzikanten die te horen zijn op het album. Naast Lagerwey en Brouwers bestaat de studioband uit David Minderhoud op basgitaar, Daan van de Brug op het drumstel en Miranda Delmaar op achtergrondzang. Het album wordt in 2014 gepresenteerd in Het Huis Verloren in zijn thuisstad Hoorn.

Lords & Lovers

Brouwers blijft samenwerken met zangeres en toetsenist Miranda Delmaar. Zij is daarvoor ook actief in DOG en werkt mee aan Brouwers’ soloplaat. Met Miranda Delmaar neemt Carel Brouwers een aantal nummers op onder de noemer ‘Lords & Lovers’. In deze muziek komt de liefde zeventigerjaren pop en de klare lijn van Hergé samen. De nummers Wolf en The Bastard zijn te beluisteren op het youtubekanaal van het duo.

Voor meer informatie over Attic Of My Mind, het soloalbum van Carel Brouwers, bezoeke men diens webstek. Het nummer ‘All You Need Is Sex’ is te beluisteren via Spotify.